Δελτίο Τύπου - Erasmus+

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αχαρνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (2015-2017), με τίτλο ?ConnectingpupilstotheEuropeanspace? διοργάνωσε μια ημερίδα διάχυσης ? μια ανοιχτή ημέρα.

Έτσι την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάχυσης για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα, ώστε όλοι όσοι συμμετείχαν στα εργαστήρια να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα οφέλη από τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να πάρουν μέρος σε τρία εργαστήρια. Στο πρώτο εργαστήρι, με τίτλο «Διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων», έλεγχαν τις γνώσεις του για όλα όσα έμαθαν μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στο δεύτερο εργαστήριο, με τίτλο «Αυτοσχεδιάζω με έργα τέχνης», έχοντας ως αφόρμιση τα έργα τέχνης των άλλων χωρών, δημιούργησαν τις δικές τους συνθέσεις. Στο τρίτο εργαστήριο, με τίτλο «ΤΕΑ ΤΙΜΕ»,  οι συμμετέχοντες έμαθαν τα μυστικά του τσαγιού και έφτιαξαν αγγλικό τσάι.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο «Ταξίδι στην Ευρώπη με μια βαλίτσα όνειρα» από τους μαθητές: Ρούτση Νικόλαο, Ραπούση Ελευθερία, Κλέιντι Λάτση, Διακουμή Χρήστο, Αλεξανδρή Μαργαρίτα, Αναστασιάδη Στάθη. Οι μαθητές μας ταξίδεψαν σε όλα όσα έμαθαν για τις 7 χώρες.

Στη συνέχεια έγινε το δρώμενο κλεισίματος στο προαύλιο του σχολείου από την ομάδα Εrasmus+, όπου οι μαθητές μας πέταξαν συμβολικά 8 μπαλόνια στον ουρανό και φώναξαν «ζήτω η ειρήνη». Τέλος, έγινε η απονομή επαίνων στην ομάδα Εrasmus+ από τον διευθυντή του σχολείου και δόθηκαν αναμνηστικά καπέλα με το logo του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν καταλυτικά με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας. Στιγμιότυπα και φωτογραφίες από την ημερίδα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος www.erasmusproject.co.uk και συγκεκριμένα πατώντας στο παρακάτω linkhttp://www.erasmusproject.co.uk/gallery-7/

 

Ο διευθυντής                                      Οι υποδιευθυντές                                           Οι συντονίστριες προγράμματος

Θεόδωρος Χαρίδης        Μαρίνα Κρασανάκη & Ψώμος Παναγιώτη              Μαρία Λιόδη & Χρυσούλα Φαντζίκου